fbpx

Jaguar pagarà els propietaris dels seus cotxes per accedir a les seves dades.

jaguar-land_rover

Els conductors de Jaguar podran cobrar per cedir les dades del seu cotxe.

Jaguar Land Rover, el principal fabricant britànic de cotxes, està provant una criptomoneda per recompensar els conductors que li deixin accedir a les dades del seu vehicle.

Els cotxes actuals ja inclouen una colla de sensors que proporcionen informació: el detector de pluja de les escombretes netejavidres serveix d’estació meteorològica; els sensors de vibracions indiquen si hi ha sots a la carretera; i el navegador GPS sap si som en un embús. Jaguar proposa pagar-te per aquestes dades, que podrà revendre a les empreses de navegadors o a les autoritats locals. I ho farà amb una criptomoneda pròpia que els conductors podran fer servir per pagar peatges, combustible o aparcaments.

Fa un parell d’anys, al saló d’internet de les coses de Barcelona, un dels ponents va pronosticar que les marques ens acabarien venent els cotxes completament equipats al preu de la versió bàsica a canvi de disposar de les dades que generen les opcions avançades. Sembla que aquell pronòstic es comença a fer realitat.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.