fbpx

Google esborrarà automàticament l’historial dels usuaris.

google, play store, android, ciberseguridad

Bones notícies per a la privadesa dels internautes: Google esborrarà automàticament el rastre que deixem a la xarxa.

Però només si volem, que consti. Google, igual que Facebook i altres gegants d’internet, són sobretot agències de publicitat digital que ofereixen uns anuncis cada vegada més efectius perquè es personalitzen a partir del nostre historial d’ús dels seus serveis: les paraules que hem buscat al cercador, les botigues on hem estat amb el telèfon mòbil a la butxaca, les aplicacions que hem instal·lat a l’aparell i les pagines web que hem visitat. Fins ara qualsevol usuari de Google pot consultar les dades d’aquesta mena que l’empresa ha acumulat sobre ell, esborrar-les, i fins i tot desactivar aquest rastreig, a costa de que els serveis que rep estiguin menys personalitzats.

A partir d’ara tindrem una altra opció: dir-li a Google que esborri automàticament aquest historial al cap d’un temps, que pot ser de tres mesos o bé de divuit. Sembla que l’empresa incorporarà aviat aquesta possibilitat als perfils d’usuari, i jo diria que fent-ho estarà reconeixent que les úniques dades nostres que són rendibles per al seu negoci són les dels tres últims mesos, o sigui que no té cap incentiu de negoci per conservar el nostre rastreig més antic.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.