fbpx

Huawei prepara el seu primer televisor.

huawei

Ahir parlàvem de les conseqüències polítiques del veto nord-americà a Huawei. Però la marca xinesa segueix avançant a tota màquina: ara es disposa a vendre televisors.

Sí. Probablement els oients coneixen Huawei pels seus smartphones, un mercat on ja és la segona marca mundial. El trimestre passat va despatxar 59 milions de telèfons, un 50 per cent més que fa un any, amb el mèrit adicional de que els seus rivals han perdut posicions: les vendes de Samsung van caure un vuit per cent i les d’Apple un 30 per cent.

Però Huawei no en té prou amenaçant el lideratge de Samsung en la venda de pantalles de butxaca. Ara també vol competir en unes pantalles molt més grosses: els televisors. I vol fer-ho en la gamma més alta, la única que dóna beneficis. Segons el diari japonès Nikkei, Huawei prepara un televisor amb resolució 8K i una característica exclusiva: connexió 5G per rebre el contingut d’alta resolució per la xarxa mòbil, sense necessitat de fibra òptica. No està clar a qui comprarà Huawei les pantalles 8K, però el principal fabricant d’aquest component és precisament Samsung, que ja ven televisors 8K a partir de 4.500 euros.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.