fbpx

Apple surt a comprar… empreses.

apple-iphone_xr

Apple té tants diners a la caixa que està comprant una empresa cada dues o tres setmanes.

Només en els últims sis mesos, Apple ha comprat entre 20 i 25 empreses tecnològiques. Són operacions que no es fan públiques perquè tenen un valor relativament modest tractant-se d’aquest sector, i sobretot perquè l’objectiu de moltes d’aquestes compres és incorporar a Apple el personal especialitzat i les patents de les empreses comprades, segons ha explicat Tim Cook aquest cap de setmana en una entrevista a CNBC. És una pràctica molt habitual per accelerar la innovació i per neutralitzar possibles competidors, i si tens més de 200.000 milions d’euros al banc t’ho pots permetre perfectament.

Fins i tot s’ha arribat a dir que Apple podria comprar Netflix o Tesla. Això no ha passat de rumor, però sí que en el passat Apple ha comprat altres empreses que als oients els sonaran, com Siri l’any 2010, la marca d’auriculars Beats ara fa cinc anys i Shazam el setembre passat. Tot i això, la majoria de les compres d’Apple són de tecnologies que acaba integrant en els seus productes existents o altres de nous, darrerament en els camps de la intel·ligència artificial, l’anàlisi de dades massives, la realitat augmentada, la visió per computador o el disseny de xips.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.