fbpx

Google assegura que vol fer-nos la vida més fàcil aplicant la intel·ligència artificial.

google

Fa menys d’una hora que ha començat a Califòrnia la convenció anual de Google per a creadors d’aplicacions, i l’empresa aposta per la tecnologia útil i per la privadesa.

Sí, Google segueix incorporant als seus serveis funcions noves perquè els puguem fer servir de manera automàtica. Per exemple, ara els resultats de les cerques que tinguin aveure amb l’actualitat també t’ensenyaran les noticies que tenen a veure amb el tema, ordenades cronològicament. Si li demanes al telèfon quin temps fa a casa de la teva mare o que t’hi porti amb el navegador, ho farà sense que li hagis de dir qui és la teva mare. L’Assistent de Google podrà emplenar per tu els formularis web consecutius, com el de lloguer d’un cotxe, a partir de les teves preferències que ja coneix i de les dates del teu viatge que has rebut per correu. També incorporen la realitat augmentada al cercador, de manera que algunes cerques et mostren models en 3D dels objectes i pots veure com queden físicament al lloc on ets. L’objectiu és que no hagis d’anar canviant d’aplicació per fer moltes operacions, com per exemple redactar un correu, adjuntar-hi una foto del teu àlbum i enviar-lo, tot només amb ordres de veu.

La gràcia és sobretot que han compactat tant el motor d’inte·ligencia artificial que el poden incoure al mateix telèfon, sense haver de connectar-se al núvol. Algunes de les aplicacions més interessnats tenen a veure amb kl’accessibilitat, com una funció que permet a les persones sord-mudes mantenir converses de veu, i una altra que entén les ordres de veu de les persones que tenen dificultats de parla, com els afectats d’esclerosi.

Google també aplica la intel·igència artificial amb gran èxit a la predicció d’inundacions a la India i al disgnòstic de tumors cancerigens, millorant fins a un 40% l’encert del diagnòstic humà. tradicional.

No han presentat cap aparell nou?

Sí, dos. Per una banda, un nou altaveu intel·ligent connectat al Google Assistant que a més de reconèixer com fins ara la veu de cada membre de la família, també porta una càmera per identificar la persona i mostrar-li informació personalitzada a la pantalla de 10 polzades. Es diu Hub Max i és el primer dels productes de Google per a llars intel·ligents que fa servir la marca Nest. Per l’altra, dos models nous de telèfons Pixel que sortiran amb la nova versió Q d’Android i rebaixen fins als 400 euros, la meitat del que costa el Pixel actual, l’accés a una de les millors càmeres del mercat, sobretot amb poca llum. I per cert, un dels aspectes que han destacat més ha estat que els nous Pixel 3a tornen a portar connexió minijack d’auriculars, que pràcticament totes les altres marques ja ha descartat amb l’excepció de Samsung.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.