fbpx

Només el 10% dels mòbils Android tenen la versió més recent del sistema operatiu.

google-android

Més novetats de Google, directes del seu congrés de desenvolupadors.

La temporada alta de vendes de tecnologia és el Nadal, però la festa major del sector és la primavera, quan les grans empreses convoquen els desenvolupadors per explicar-los les novetats que podrem comprar d’aquí a uns mesos i convèncer-los perquè facin aplicacions i serveis. Fa pocs dies va ser la convenció de Facebook, aquesta setmana han estat les de Microsoft i Google i el mes que ve li tocarà a Apple. Dimarts ja varem comentar aquí, gairebé en directe, les primeres novetats de Google, però des d’aleshores n’hem conegut de noves.

Per fi tornem a saber quants mòbils hi ha en funcionament que porten la versió més recent del sistema Android, que es la 9: són uns 250 milions, poc més del 10% dels 2.500 milions de dispositius amb Android actius que existeixen. Sumant la versió actual d’Android i les dues anteriors, s’arriba al 40%, la meitat del 80% de iPhones i iPads que han estat actualitzats a la versió més recent del sistema operatiu d’Apple. Probablement per això Google portava mesos sense fer pública la xifra.

Part de la culpa de la baixa actualització dels aparells Android la tenen els seus fabricants, que modifiquen el sistema com els convé i triguen a distribuir les versions noves. Per això Google ha anunciat que la pròxima versió d’Android, la 10, es podrà actualitzarà directament sense que el fabricant hi intervingui.

Dimarts explicavem que Google ha tret un mòbil propi nou, el Pixel 3a, que costa 400 euros, la meitat que el model anterior, però fa les fotos igual de bé. Però resulta que no és compatible amb el visor de realitat virtual Daydream de Google, i en tota la setmana de congrés gairebé no s’ha parlat de realitat virtual. Sembla que Google està abandonant aquesta tecnologia per centrar-se en la realitat augmentada, seguint les passes d’Apple. Tampoc s’ha parlat gairebé res de la variant d’Android per a rellotges intel·ligents.

Si parlant de passes, quan vagis caminant pel carrer, el nou Google Maps t’ensenyarà a sobre de la imatge de la càmera del mòbil una fletxa perquè sàpigues exactament cap a on has de girar per arribar al lloc on vas. I als usuaris més amoinats per la privadesa els agradarà saber que hi haurà una nova modalitat d’incògnit que no enregistrarà els llocs que has buscat ni els llocs on has anat.

Es veu que, de cop i volta, als gegants digitals els ha agafat pànic a que marxem i han decidit respectar una mica

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.