fbpx

Segueix la setmana negra de la ciberseguretat.

ciberseguretat

Només som a dimecres i ja podem dir que aquesta és una setmana tràgica per a la ciberseguretat.

A més del forat de WhatsApp que permetia espiar les dades del teu mòbil que comentàvem ahir aquí, avui s’han conegut dos vulnerabilitats més en altres plataformes. El més greu és probablement el defecte de gairebé tots els processadors fabricats per Intel des de l’any 2011 que fa hackejables tots els ordinadors que els porten, siguin Windows, Mac o Linux. El forat ha estat batejat com a ZombieLoad i aprofita la feblesa d’una funció anomenada execució especulativa, molt semblant al Meltdown que es va descobrir ara fa un any. Intel té previst corregir-ho en la pròxima generació dels seus xips, però en els que ja estan instal·lats només es pot aplicar un pedaç de software que alguns especialistes diuen que pot arribar a frenar el rendiment de l’ordinador fins a un 20%. En tot cas, actualitzeu el vostre ordinador tan aviat com pugueu.

Però això no és tot.

No. Microsoft també ha descobert un punt feble que afecta tots els seus sistemes operatius des de Windows XP fins a Windows 7, i que s’assembla molt al virus WannaCry que fa dos anys va segrestar més de 200.000 ordinadors en 150 països, obligant els seus propietaris a pagar un rescat per recuperar les dades. Microsoft ja ha publicat també una actualització de Windows que resol el problema, tot i que en algunes versions més antigues ja no tenia cap obligació de fer-ho.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta https://twitter.com/albertcuesta?lang=ca
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.