fbpx

Donald Trump es fa l’influencer ofès i es dispara un tret al peu amb el nou veto a Huawei.

Dues noves mesures del president nord-americà que portaran cua.

Donald Trump no deixa de sorprendre’ns. Avui ha convidat els internautes a denunciar el que considerin censura per part de Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. La Casa Blanca ha obert un formulari web perquè els ciutadans dels Estats Units li expliquin al seu president si alguna de les grans empreses de xarxes socials els ha bloquejat o tancat el perfil per motius polítics. Aquesta és una de les obsessions dels conservadors d’allà, que acusen les empreses digitals de tenir un biaix progressista. Una mica com el que passa aquí, quan tant els independentistes com els unionistes es queixen de que Twitter els censura i els treu seguidors. Com és natural, les empreses han replicat dient que els seus algoritmes són imparcials i penalitzen per igual les conductes inacceptables d’una banda i de l’altra.

Per cert, el formulari de la Casa Blanca està fet amb una aplicació creada a Barcelona que es diu TypeForm.

Una altra empresa que ha rebut avui de Trump és la xinesa Huawei.

Sí, el líder del món lliure continua amb la seva croada contra el gegant xinès de les telecomunicacions. Mentre la majoria dels seus aliats europeus es neguen a boicotejar els productes de la marca, el govern dels Estats Units ha prohibit avui formalment les empreses nord-americanes fer negocis amb les empreses de tecnologia que siguin propietat o estiguin controlades per un adversari estranger. D’entrada això vol dir que les telecos ianquis no podran comprar equipament de xarxa de Huawei. Però també pot representar un tret al peu de Trump, perquè segons el que consideri fer negocis, també pot ser que les empreses nord-americanes no puguin vendre coses a les xineses. Imagineu-vos els telèfons Huawei sense el sistema operatiu Android de Google o els d’altres marques sense els xips de Qualcomm, dues empreses nordamericanes. Tot plegat, una manera una mica estranya de gestionar la guerra comercial entre els dos països.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

1 Response

  1. 20 de May de 2019

    […] d’equipaments de xarxa de Huawei. Però el bloqueig també funciona en sentit contrari: tal com pronosticàvem el mateix dijous al Catalunya Vespre de Catalunya Ràdio, les empreses nord-americanes tampoc podran subministrar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.