fbpx

Les operadores també volen connectar el cotxe que ja tens.

movistar_car

Les telefòniques tenen una solució per connectar els cotxes que encara no ho estan.

Els cotxes nous ja surten de fàbrica carregats de sensors i connectivitat perquè els seus propietaris tinguin en temps real tota la informació dels trajectes i els avisin quan toca fer manteniment. Els models més antics no tenen aquestes funcions, però les podem afegir, connectant un petit adaptador al mateix port de diagnòstic que fa servir el mecànic quan portem el cotxe al taller i tirant d’una aplicació mòbil.

Les operadores de telefonia han vist aquí la possibilitat de fer negoci. Fa uns mesos que Vodafone ofereix el servei V-Auto, que amb un alta de 80 euros et dona el dispositiu per al teu cotxe amb una targeta SIM i per una quota de cinc euros al mes et permet localitzar el cotxe a distancia, et guarda un historial dels teus viatges, puntua la qualitat de conducció i en cas d’incidència fa que et truin del centre d’assistència, i si no respons avisa als serveis d’emergència.

La seva rival Telefónica acaba de treure Movistar Car, que fa les mateixes funcions de localització diagnòstic i trucada d’emergència que el producte de Vodafone però hi afegeix una xarxa wifi amb 3 gigues de dades per connectar fins a cinc mòbils a dins del cotxe. L’alta de Movistar Car costa 20 euros inclòs l’adaptador i la quota mensual és de tres euros.

Els dos serveis es poden fer servir amb qualsevol cotxe de benzina fabricat després de l’any 2004 o diésel després de 2005. I no cal ser client de l’operadora.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.