fbpx

Amazon endevinarà com et trobes només sentint-te la veu

intel·ligència_artificial

La notícia d’avui podria ser que des d’ahir Huawei no s’ha quedat sense cap altre proveïdor. Però en tenim més. Per començar, que els altaveus intel·ligents d’Amazon podran detectar el nostre estat d’ànim o de salut.

Segons Bloomberg, el laboratori de recerca d’Amazon treballa en un braçalet amb micròfon que serà capaç de reconèixer l’estat d’ànim de l’usuari segons com sona la seva veu. L’empresa va patentar fa dos anys una tecnologia per a la seva majordoma digital Alexa que identifica en la parla de l’usuari condicions físiques o emocionals anormals i pot reaccionar en conseqüència. En una de les imatges s’hi veu una persona dient “Alexa, tinc gana” mentre estossega i ensuma. El sistema interpreta que està refredada i li ofereix la recepta d’un caldet de pollastre. Es veu que també pot detectar angoixa, por, ràbia, alegria, avorriment, estrès.

Amazon presenta el braçalet com a dispositiu de salut, però la imatge també ens revela l’autèntic motiu de l’empresa per crear-lo: quan la persona diu que no vol cap caldet de pollastre, Alexa li respon oferint-li fer allà mateix la comanda d’uns caramels per a la tos. Si el projecte prospera, ja veig els nostres altaveus fent-nos promoció de medicaments antidepressius o tranquilitzants segons es pensi que estem en cada moment. Quina por.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.