fbpx

Samsung aconsegueix fer parlar la Mona Lisa.

samsung-gioconda-ai

Una altra cosa que també fa por: han aconseguit animar la Gioconda de Leonardo Da Vinci.

En poc més de mig any aquí hem parlat de veus sintètiques que imiten locutors professionals, de colorejar automàticament pel·lícules clàssiques de cinema en blanc i negre, de fer parlar qualsevol persona amb la veu d’una altra i de substituir models humans de roba per versions digitals. L’ultim avenç és del centre de recerca de Samsung a Rússia, que ja està generant vídeos de persones parlant i fent expressions facials reals a partir d’un retrat estàtic seu. A la web es poden veure animacions de Marilyn Monroe, Salvador Dalí i Albert Einstein obtingudes a partir de fotos seves, però d’aquests personatges ja hi havia vídeos. Impressiona més veure com la Gioconda o Fyodor Dostoievski mouen les faccions com si parlessin.

Els algorismes d’intel·ligència artificial ens fan cada cop més difícil distingir la realitat de la ficció.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.