fbpx

Huawei ja és oficialment la pària de la indústria.

I ara, la nostra secció sobre gent que dóna l’esquena a Huawei.

Haviem estat uns dies sense notícies de bloqueigs a la marca xinesa, però avui n’hem sabut tres de nous, que no són d’empreses sinó d’organismes i consorcis tecnològics. El primer és l’Associació SD que defineix els estàndards de les targetes de memòria, i que ha expulsat Huawei de manera que l’empresa ja no podrà fer servir targetes d’ampliació de format SD en els seus productes. En realitat aquesta expulsió és menys important del que sembla, perquè els telèfons Huawei més nous ja fan servir un format més petit anomenat NanoMemory.

Un altre organisme que ha suspès temporalment la participació de Huawei és l’Aliança Wifi, que defineix les normes tècniques de les xarxes sense fils. I la pròpia empresa s’ha retirat volutàriament de JEDEC, un consorci que determina molts estàndards en matèria de producció de xips. En els dos casos, Huawei podrà continuar fent servir les tecnologies, però no podrà intervenir en la definició de nous estàndards. L’empresa ha lamentat haver estat suspesa sense haver vulnerat cap norma dels organismes que ara li donen l’esquena, i assegura que els clients dels seus telèfons no notaran cap efecte.

Recordem que estem dins del termini de 90 dies que el govern Trump va donar a les empreses del seu país per deixar de fer negocis amb Huawei per raons de seguretat. Però també que el president nordamericà ha dit que si les negociacions comercials amb la Xina prosperen, podria afluixar les sancions a Huawei. Aleshores, on queda el suposat risc de seguretat? Cada vegada està més clar que això de Trump amb Huawei és sobretot teatre.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.