fbpx

Com fer turisme genètic amb Airbnb.

Apartaments turístics també per als qui travessen el món buscant els seus avantpassats.

L’empresa 23andme és una de les primeres que van oferir proves genètiques als consumidors. Els envies una mostra de saliva, pagues 100 euros i et tornen un informe que a més de donar-te pistes sobre els punts febles de la teva salut, t’indica l’origen més probable de la teva família. I això ha donat lloc a un gran mercat de viatges: el 60% dels francesos o dels nord-americans han viatjat al país d’al menys un dels seus avantpassats.

A partir d’ara, aquests viatgers genètics no caldrà que busquin hotel, perquè a l’aplicació de 23andme podran buscar i contractar allotjaments turístics a les zones que corresponen amb les poblacions genètiques dels usuaris del servei: Àfrica subsahariana, nord d’Àfrica, oest d’Àsia, Amèrica Central, est i sud d’Àsia, el Carib i Europa.

23andme diu que només és un acord comercial i que no traspassarà a Airbnb cap de les dades personals o genètiques dels usuaris. Però també cal recordar que l’any passat, 23andme va acordar amb la farmacèutica GlaxoSmithKline cedir-li en exclusiva més de cinc milions de perfils genètics dels seus usuaris per crear medicaments nous. Resulta que el negoci no el fan només amb els 100 dòlars del kit personal, sinó amb les dades dels clients.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.