fbpx

L’ordinador portàtil més perillós del món costa més d’un milió d’euros.

La persistència del caos-Guo_O_Dong

Què té de perillós aquest portàtil d’un milió d’euros?

Malgrat el preu, no és cap dels models nous que s’estan presentant aquesta setmana a la fira Computex a Taiwan. És un aparell Samsung de fa més de deu anys amb pantalla de 10 polzades i sistema Windows XP i el seu valor és que te’l donen infectat amb sis dels virus més destructius de la història de la informàtica, des de l’ILOVEYOU de l’any 2000 fins al WannaCry que ara fa dos anys va segrestar centenars de milers d’ordinadors en empreses i organismes oficials de tot el món. Es calcula que els sis programes maliciosos van causar unes perdues totals de 95.000 milions de dòlars.

L’ordinador és una peça única i en realitat és una obra d’art anomenada La persistència del caos creada per l’artista Guo O Dong per representar físicament les amenaces abstractes que planteja el món digital. Li ha encarregat l’empresa de ciberseguretat CiberInstinct i l’han venut en una subhasta per internet que ha superat els 1,2 milions de dòlars. Ja no el podeu comprar, però sí veure’l en directe a la plataforma Twitch, on l’ensenyen com si fos una fera ferotge. El portàtil és inofensiu si no el connectes a la xarxa ni hi endolles un clauer de memòria, i el comprador de l’aparell ha hagut de signar un compromís de no fer-lo servir per difondre cap dels virus que conté.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.