fbpx

Les vendes de mòbils Huawei a Espanya van caure la setmana passada entre un 20% i un 30%

huawei

La indústria tecnològica mundial segueix amb l’ai al cor per l’evolució de la guerra comercial entre Donald Trump i Huawei.

Com ha explicat Francesc Canals des de Shenzhen, Huawei ha optat per demanar ampara als tribunals d’Estats Units davant el que considera un tracte injust i sense fonament del govern Trump. Mentre el poder judicial d’allà es pronuncia, a la resta del món passen coses.

Les operadores angleses Vodafone i EE han suspès les comandes de mòbils 5G que havien fet a Huawei fins que s’aclareixi l’enrenou.

Huawei Espanya ha reconegut que la setmana passada les vendes dels seus mòbils van caure entre el 20 i el 30% respecte a una setmana normal, però també que ja s’han començat a recuperar després de la patacada.

Passant dels telèfons a les xarxes, al Japó, que és un dels països que més aviat es va apuntar a la tesi de Trump contra Huawei, l’operadora Softbank ha decidit que no comprarà la seva xarxa 5G a l’empresa xinesa com tenia previst i ha fet la comanda a la sueca Ericsson i la finlandesa Nokia.

En canvi, les telecos d’Europa segueixen confiant en Huawei: l’empresa ha assegurat avui que participarà en els primers desplegaments de 5G que Vodafone té previst fer a Espanya aquest estiu. I l’operadora holandesa KPN manté la seva intenció de comprar a Huawei la seva futura xarxa 5G. I en aquest sentit es barregen dos motius: que Huawei està més avançada que la competència en tecnologia 5G i que el preu del seu equipament és imbatible, fins a un 60% per sota de la competència. I aquesta diferència revela l’autèntic motiu dels Estats Units per voler aniquilar Huawei: l’enorme suport financer de l’estat xinès a l’empresa, que li permet vendre a preus impossibles d’igualar pels rivals europeus que no gaudeixen d’aquesta mena de subvencions encobertes.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.