fbpx

Drons que salven vides, i també drons que et renten el cotxe.

bmw-dron_rentat_cotxes

Dues noves aplicacions per als drons, una més humanitària, l’altra no tant.

Comencem per la primera. Tres estudiants de l’Universitat Politècnica de Catalunya han estat provant aquesta setmana amb l’oenagé Proactiva Open Arms un dron de reconeixement en mar obert que permetrà ampliar l’àrea controlada pel vaixell de salvament marítim. El dron sobrevola la zona de manera autònoma i porta una càmera tèrmica que capta imatges en temps real i quan detecta una pastera amb immigrants a bord informa el vaixell de rescat amb la posició el rumb i la velocitat de l’embarcació.

Més prosaics són els drons que ha patentat la marca de cotxes BMW, que fan de rentacotxes autònoms. En comptes de portar el teu vehicle al túnel de rentat, el dron arriba, te’l neteja per fora de dalt a baix i marxa a rentar-ne un altre. Serà especialment útil quan hi hagi cotxes sense conductors, que per ser negoci hauran d’estar circulant a totes hores. I també és interessant que una marca d’automoció com BMW es vulgui introduir en aquesta mena de serveis bàsics.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.