fbpx

Condemnat el “youtuber” que va humiliar un indigent amb galetes farcides de pasta de dents

Kanghua_Ren-Reset

Condemnat el youtuber de Barcelona que li va donar galetes farcides de pasta de dents a un indigent.

El jutjat penal número 9 de Barcelona ha condemnat Kanghua Ren, de 21 anys d’edat i conegut a les xarxes socials com a Reset, a 15 mesos de presó per haver humiliat fa dos anys un captaire romanès donant-li al carrer unes galetes Oreo que havia manipulat per farcir-les de pasta de dents i publicar les imatges a YouTube. L’individu no ingressarà a la presó perquè no té antecedents, però la sentència també el condemna a tancar el seu canal durant cinc anys i a pagar una indemnització de 20.000 euros a la víctima pels danys morals causats.

La multa és inferior als 30.000 euros que demanava la fiscalia de delictes d’odi, però multiplica per 10 els més de 2.000 euros que el tal Reset va ingressar en publicitat pels visionats d’aquell vídeo al seu canal, que era el seu negoci. Cal tenir en compte que en aquell moment el youtuber tenia 1,1 milions de seguidors i els seus vídeos portaven 124 milions de visionats. Després de l’incident, la seva audiència va caure fins als 280.000 seguidors que té actualment, cosa que podeu veure perquè el canal segueix actiu, tot i que l’ultim vídeo publicat és de fa quatre mesos. Més o menys el mateix temps que porten en silenci els seus perfils a Twitter i Instagram.

Durant el judici, Reset va explicar que havia fet allò de les galetes trampa per complir un repte que li havia plantejat un dels seus seguidors. I penses quina mena de gent et proposa una cosa així i qui accepta fer-ho. Reset, que tenia 19 anys en el moment dels fets, també va dir al tribunal que no ho hagués fet si hagués sabut que l’enxamparien.

Suposo que el youtuber també haurà de retirar el vídeo de la xarxa.

Ja ho va fer pocs dies després de penjar-lo. Però al mateix YouTube se’n troben fàcilment còpies, de manera que no ha servit de gaire. A més hi ha un altre aspecte tecnològic interessant: la sentència que ha publicat el diari El País especifica que a més d’esborrar el seu canal no es podrà crear cap perfil nou en cinc anys, i durant aquest temps no podrà “acudir” a l’escenari del delicte, que és YouTube, però no queda clar si això vol dir que tampoc podrà visitar la xarxa per veure vídeos. I si és així, com s’ho farà la justícia per comprovar que el condemnat respecta la prohibició.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.