fbpx

Apple mata l’aplicació iTunes i presenta un Mac de 6.000 dòlars

apple

Apple mata l’aplicació iTunes, presenta un Mac de 6.000 dòlars, separa els iPads dels iPhones i fa que aquests siguin encara més privats.

D’aquí a la tardor, Apple renovarà tots els seus sistemes operatius. De fet, n’ha presentat un de nou: es diu iPadOS i és específic per a les seves tauletes, que fins ara comparteixen el sistema iOS amb els iPhones. Amb el nou sistema els iPad semblaran encara més ordinadors, amb finestres de notificació a la pantalla d’inici, diverses còpies obertes d’una mateixa aplicació i la possibiltat de connectar-hi llapis USB de memòria.

Els iPad també es podran fer servir com a monitor secundari o com a tauleta de dibuix per als ordinadors Mac que facin servir la nova versió del sistema operatiu MacOS, que es dirà Catalina. Un d’aquests ordinadors pot ser el nou Mac Pro, que costa 6.000 dòlars sense monitor. Si en vols un, pots pagar 5.000 euros per la nova pantalla d’Apple amb resolució 6K.

En tot cas, els Macs perdràn la odiada aplicació iTunes, que Apple va crear per gestionar la música dels iPod però havia crescut fins a ser insuportable. Als ordinadors Apple la substituiràn aplicacions separades d’Apple Music, Podcasts i 3.

El sistema tvOS dels receptors Apple TV, que a partir d’ara es podrà fer anar amb els comandaments de PlayStation i de Xbox, t’ensenyarà a la pantalla de la tele les lletres de les cançons mentre les escoltes amb Apple Music i, molt important, et deixarà indicar quin dels membres de la família està mirant la tele per ensenyar-li recomanacions personalitzades i recordar quin és l’ultim episodi que va mirar.

Els rellotges Apple guanyen funcions que sembla mentida que no hi fossin ja, com una calculadora, un dictàfon, una aplicació per controlar el cicle menstrual i una botiga d’aplicacions incorporada que de fet transforma el rellotge en un mini iPhone de canell.

I finalment, el nou iOS 13 per als iPhones guanya en velocitat, i noves funcions de privadesa, entre elles la possibilitat de fer que les aplicacions et geolocalitzin una única vegada, la de identificar-te dins les aplicacions amb el teu perfil d’usuari d’Apple sense donar informació personal teva als desenvolupadors com sí fan Google i Facebook,i fins i tot generant adreces de correu aleatòries per no haver de donar la de debò quan et dones d’alta.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.