fbpx

Una marca d’anoracs fa trampes a la Wikipedia.

La Wikipedia no conté publicitat, però una empresa tramposa ha aconseguit posar-ne.

Tot i ser la cinquena web més visitada d’internet, l’enciclopèdia lliure i gratuita ha aconseguit mantenir-se lliure d’anuncis, ja que es manté en funcionament gràcies a subvencions i donacions. Però una agència de publicitat ha profanat aquest oasi d’independència comercial i ha aprofitat la possibilitat que té qualsevol usuari per modificar el contingut de la Wikipedia per col·locar a les seves pàgines la marca d’un anunciant

L’agència Leo Burnett va desplaçar persones vestides amb peces de roba de la marca North Face a diversos espais naturals del planeta al Brasil, Escòcia i el Perú, els va fotografiar allà de manera que el logotip de la marca sortís ben visible a les fotos, i a continuació va canviar les imatges de l’enciclopèdia per les que havien fet ells del mateix lloc. Així aconseguien que North Face sortís més ben situada a les cerques de Google.

Ningú no els havia enxampat fins que la mateia agència es va posar a presumir del resultats que havia tingut el seu client sense gastar ni un cèntim en publicitat. L’agència s’ha disculpat i els administradors de la Wikipedia ja ha retirat les imatges, però a partir d’ara hauran d’anar amb compte per si algú vol repetir la jugada.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.