fbpx

Microsoft esborra 10 milions de fotos que servien per entrenar sistemes de reconeixement facial.

Desapareix l’àlbum públic de fotos de cares més gran del món.

L’arxiu es deia MS Celeb, com el seu nom indica havia estat creat per Microsoft, i contenia 10 milions de fotografies de cares, corresponents a més de 100.000 persones diferents, majoritàriament personatges públics. Les imatges servien a investigadors d’empreses i centres de recerca per entrenar els seus algoritmes de reconeixement facial. Suposadament estaven tretes de pàgines web i vídeos de la xarxa publicats amb llicència Creative Commons, però en saber-se que moltes de les persones que hi sortien no eren personatges públics i no havien donat el seu consentiment, Microsoft ha optat per retirar discretament la base de dades. L’empresa porta una temporada molt activa en el respecte de la privadesa: no fa gaire es va negar a vendre la seva tecnologia de reconeixement facial a la policia de Califòrnia alegant que podria ser mal utilitzada.

El problema és que les imatges potser han estat esborrades dels servidors de Microsoft, però continua circulant per la xarxa perquè en el seu moment molts usuaris la van descarregar. Que se sàpiga, han fer servir les imatges IBM, Nvidia, Panasonic, Hitachi i les dues empreses xineses que proporcionen al govern del seu país les eines de videovigilància dels musulmans de l’ètnia uigur.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.