fbpx

La 5G arribarà aquesta setmana a Barcelona.

vodafone-5g-barcelona

A finals d’aquesta setmana ja hi haurà cobertura 5G a la ciutat de Barcelona.

La capital catalana és una de les 15 ciutats de l’estat on l’operadora Vodafone encendrà aquest dissabte les seves antenes de telefonia 5G, convertint-se en la primera que ofereix comercialment el servei aquí. Inicialment la velocitat màxima serà de un gigabit per segon, cinc vegades més que la 4G, però han promès arribar als dos gigabits per segon abans de final d’any. Vodafone diu que començarà donant cobertura a la meitat de la població, especialment al centre de la ciutat i a la zona de la Fira Gran Via, i després anirà ampliant. Per cert, tot plegat amb equipaments de xarxa de Huawei.

Es pot fer servir qualsevol telèfon?

Només tens totes les prestacions de la 5G amb un telèfon compatible. Vodafone vendrà un model de Xiaomi, un de LG i un de Samsung, amb preus entre 600 i 1.200 euros, però també els podràs pagar a terminis, entre 20 i 36 euros mensuals segons la tarifa contractada.

Parlant de tarifes, quant costarà això de la 5G?

Doncs el mateix que la 4G, però amb una condició: que tinguis contractada la més completa de les noves tarifes ilimitades de Vodafone, que costa 50 euros al mes només amb mòbil i uns 100 euros mensuals si també tens fibra òptica.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.