fbpx

La meitat de la humanitat ja és internauta… i mira vídeos.

internet_user-internauta
geralt / Pixabay

Més de la meitat dels habitants de la Terra ja estan connectats.

Set de les deu empreses més valuoses del món són tecnològiques, encapçalades per Microsoft, Amazon i Apple. Segurament això és conseqüència de que l’any passat va ser el primer de la història en que més de la meitat de la població mundial va tenir connexió a internet. La majoria d’aquesta població és a Àsia, on hi ha el 53% dels internautes mundials. I aquesta proporció encara creixerà més, considerant que ara només el 48% dels asiàtics tenen internet, comparat per exemple amb el 78% dels europeus.

Sobre el que fem els 3.800 milions d’humans internautes es poden extreure moltes dades, però deixa’m destacar-ne una: les dues grans plataformes digitals que creixen més en ús tenen a veure amb la imatge: mentre Facebook i WeChat han perdut pes a escala mundial en l’ultim any i mig, YouTube ha crescut un 5% i Instagram un 6% en el mateix periode. Potser per això l’empresa Cisco preveu que l’any que ve el 80% del trànsit de dades per les xarxes correspondrà al vídeo.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.