fbpx

La Xina ataca Telegram a tot el món per aturar les protestes a Hong Kong.

telegram

Les protestes multitudinàries a Hong Kong tenen un aspecte tecnològic.

Resulta que els manifestants contra la nova llei xinesa d’extradició fan servir sobretot Telegram per organitzar-se. I algú ha pensat que una bona manera d’aturar els disturbis és tallar aquest canal de comunicació. El servei de xat amb seu a Rússia ha denunciat que està rebent atacs massius de denegació de servei que pretenen saturar-lo per evitar el seu funcionament normal, enviant-hi ratxes de fins a 400 gigabits de dades per segon. Com és natural, els autors d’aquest atac no s’han identificat, però Pavel Durov, el fundaor de Telegram, diu que la majoria de les peticions venen d’adreces IP xineses, de manera que no costa gaire imaginar que al darrere de l’atac hi ha el govern xinès. Potser recordareu que l’estiu de 2011 hi va haver a Londres uns disturbis on els participants es comunicaven per BlackBerry i David Cameron va demanar a l’empresa que tallés el servei, però en el cas de Hong Kong la Xina ha decidit tirar pel dret.

Per altra banda, alguns manifestants de Hong Kong tenen por de ser rastrejats per mitjans electrònics, i a les estacions de transport públic aquests dies hi ha cues llarguíssimes per comprar bitllets físics amb diners en efectiu, en comptes de fer servir la targeta electrònica d’abonament. És veritat que també els podrien enxampar amb les càmeres de videovigilància, però allà hi ha molts ciutadans que porten mascareta. Ves a saber si és per respirar millor o per no ser identificats.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
13

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.