fbpx

Tecnologia per sortir de casa i anar al cinema.

cinemes_Filmax-Screen_X

Amb tantes plataformes de vídeo a la carta i televisors enormes, cada vegada costa més aixecar-se del sofà. Per això les sales de cinema busquen noves experiències per atreure espectadors.

I moltes d’aquestes es presenten aquesta setmana a Barcelona, al congrés Cine Europe per a exhibidors de cinema. Te’n destaco quatre. Amb les dues primeres passa a la història allò d’apagar el mòbil quan seus a la butaca, perquè l’has de deixar engegat.

Amb l’aplicació suïssa SoundFi fins i tot t’has de deixar posats els auriculars per sentir la pel·lícula amb so binaural més envolvent que el que aconsegueixen els altaveus de la sala. També pots triar entre diversos idiomes de diàleg i un canal amb comentaris del director o bé descripció per a persones amb discapacitat visual.

L’aplicació Cinesmart, feta a Barcelona, et convida a participar amb el teu mòbil abans de que comenci la pel·lícula en concursos, jocs i sorteigs que apareixen a la pantalla del cinema, on també surten els resultats. L’espectador que guanya cada partida rep al mòbil prems en forma de cupons per crispetes o entrades per tornar al cinema.

Als oients més veterans potser els sonaran el Cinerama i el Sensurround. Doncs ara els poden tornar a experimentar en versió moderna. Els cinemes Filmax del centre comercial Gran Via 2, a l’Hospitalet, estrenen aquesta setmana una sala nova anomenada Screen X amb triple pantalla, que amplia l’acció de la principal projectant imatges també a les dues parets laterals, aconseguint així un efecte més envolvent. I fa poc van inaugurar també la sala que anomenen 4DX, que és un hìbrid entre cinema i parc d’atraccions perquè ofereix més de 20 efectes sinncronitzats amb la pel·lícula: moviment, aire, aigua, olor i vibracions. Filmax s’ha gastat més d’un milió d’euros en equipar aquesta sala, que té 84 butaques, on les entrades costen 15 euros i es poden menjar crispetes, però no portar-hi begudes en got perquè podrien vessar-se amb la vibració del seient.

El cas és no quedar-se a casa, Martí.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.