fbpx

Els avions de Vueling seran xarxes socials voladores.

vueling

Compartir viatge pot arribar a unir molt. La companyia aèria Vueling treballa en anticipar aquestes relacions entre els seus passatgers.

Amb una aplicació mòbil per trobar abans d’agafar l’avió alguna persona que tingui els mateixos interessos que tu, o que visqui a la ciutat on vas perquè et pugui orientar quan hi arribeu, i puguis parlar-hi mentre tots dos espereu per embarcar.

És un dels projectes en que treballen els centenars de programadors que Vueling té al centre d’innovació d’El Prat de Llobregat. D’altres són una aplicació de realitat augmentada que et diu amb la càmera del mòbil si la teva maleta té la mida acceptable com a equipatge de cabina o si cabrà a sota del seient del davant; i també un terminal de reconeixement facial que es pot traslladar a la porta d’embarcament perquè puguis entrar a l’avió per la cara.

Al centre d’El Prat també hi ha 40 analistes de dades massives que processen la informació de les autoritats europees de navegació aèria sobre retards i les dades que envien en temps real els 120 Airbus de la companyia, per tal d’optimitzar les rutes, les assignacions de tripulacions, el consum de combustible i les aturades dels avions per fer-hi manteniment.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.