fbpx

Eurecat anticipa a la ITMA teixits intel·ligents i wearables capdavanters en salut, benestar i esport

eurecat-wearables-itma_2019

También puedes leer este artículo en: Español

El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) anticipa, a partir d’avui, a la fira ITMA 2019, l’esdeveniment de referència en innovació aplicada al sector tèxtil, noves tecnologies basades en teixits multifuncionals, wearables i composites, amb aplicació en àmbits que va des de la salut i el benestar fins a l’esport i la reducció de riscos laborals.

Una de les innovacions que presenta consisteix en tecnologia termoelèctrica industrial que, partint del brodat tècnic tradicional, permet disposar d’un element termoelèctric sobre el teixit i dotar-lo d’altes prestacions tèrmiques i mecàniques, i de la capacitat d’escalfar elements industrials, reduint així el consum energètic i millorant l’eficiència dels processos de producció.

També mostra el nou producte mèdic PIP, desenvolupat conjuntament amb el Consorci Sanitari del Maresme, que ofereix una protecció integral del peu, gràcies a una absorció de pressió molt favorable mitjançant l’ús de teixit 3D, que ha permès esmorteir la pressió i evitar o disminuir les úlceres per pressió perllongada al peu.

Altres exemples són wearables com el body intel·ligent Wearlumb, desenvolupat per les empreses SGS TECNOS i Worldline juntament amb el centre tecnològic, que combina diferents tipus de sensors per preveure riscos de fatiga lumbar i donar pautes correctores a l’usuari, amb l’objectiu d’evitar aquesta patologia, que produeix incapacitat laboral a 142.000 persones a Espanya cada any.

Eurecat també ha desenvolupat un prototip de mitjó intel·ligent, creat conjuntament amb la societat especialitzada en transferència tecnològica AST (Aquitaine Science Transfert), que incorpora sensors de força impresos i pistes conductores impreses amb tinta conductora flexible que permeten fer un seguiment i monitorització de la marxa d’esportistes, gent gran i de treballadors per a aplicacions de salut i benestar, entre d’altres.

Un exemple en l’àmbit de l’esport és un mono de triatló desenvolupat conjuntament amb el fabricant mataroní de roba esportiva HOKO, que mostra les possibilitats que presenta la incorporació de tecnologia i sensòrica per monitorar diferents paràmetres corporals.

Eurecat 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.