fbpx

Haurem de resintonitzar el televisor si volem tenir mòbils 5G.

tdt-5g

El govern de l’estat ha aprovat avui el nou Pla Tècnic de la TDT per deixar espai a la telefonia de cinquena generació.

Alguns dels canals de televisió que ara emeten en la banda dels 700 MHz hauran de canviar de freqüència abans del 30 de juny de l’any que ve, perquè aquesta banda és una de les que l’Unió Europea ha designat per transportar els serveis de telefonia mòbil 5G. El procés s’anomena Segon Dividend Digital (el primer va ser fa quatre anys per alliberar la banda dels 800 MHz per a la 4G) i vol dir que si volem seguir veient alguns canals haurem de tornar a sintonitzar el nostre televisor, i si tenim antena col·lectiva potser renovar la instal·lació. Les freqüències alliberades sortiran a subhasta entre les operadores telefòniques, que les necessiten per poder millorar la cobertura de la 5G a dins dels edificis.

El Pla Tècnic de la TDT té tres aspectes més d’interès: totes les emissores de tele estaran obligades a emetre al menys en alta definició abans que acabi l’any 2022, tots els televisors que es venguin a partir del 21 de març de l’any que ve hauran de ser compatibles amb aquesta alta definició i els models de més de 40 polzades ho hauran de ser amb la resolució 4K i tenir connexió a internet.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.