fbpx

Les impresores 3D són els nous telers.

ed

La indústria tèxtil adopta la impressió en 3D per crear estampats infinits amb volum.

Només hi ha un saló de Fira de Barcelona que consumeixi més electricitat que el Mobile World Congress. És l’ITMA, dedicat a la maquinària per a la indústria tèxtil i que es fa fins demà al recinte de Gran Via. Entre els telers també s’hi exposa electrònica de precisió, i més concretament una impressora 3D anomenada BlackBelt adaptada per imprrimir dissenys digitals amb volum sobre qualsevol tipus de teixit, textura i color, de manera que es poden obtenir estampats i relleus en tres dimensions de longitud infinita sobre bobines text abans de passar a la confecció. És una tecnologia creada pel centre de recerca tèxtil d’Eurecat a Mataró que està en procés de patent.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.