fbpx

L’exèrcit americà reconeixerà les persones a distància pel batec del cor.

jetson-biometrics-biometria

Fins ara, per identificar objectius es fa servir el reconeixement facial o la manera de caminar. Però per al primer cal tenir una visió clara del rostre, i el segon es pot dissimular.

Per això el Pentàgon ha creat un làser que pot detectar el ritme cardiac d’una persona a 200 metres de distància. Es veu que els nostres batecs són tan distintius i personals com les empremtes dactilars o l’iris de l’ull, però es poden captar a més distància i fins i tot a través de la roba.

El sistema, per cert, es diu Jetson, que és el títol original d’aquells dibuixos animats de ciència ficció que nosaltres veiem en blanc i negre com a Los Supersónicos.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.