fbpx

El tipus de lletra més còmode de la xarxa.

Soffa_Sans-ikea-tipografia

Com pot ser còmode un tipus de lletra per a ordinador?

Doncs per exemple, segur que ho és si les lletres estan formades per mòduls de sofà. Això és el que passa amb la nova tipografia gratuita Soffa Sans, que podeu descarregar de la web de les Ikea. El fitxer inclou les lletres de l’abecedari i les xifres del zero al nou, dibuixats amb butaques, chaises longues i mòduls de racó del model Vallentuna del fabricant suec de mobles. Es poden triar els mateixos tres colors que el sofà de debò: blanc, blau cel i gris fosc, i les lletres poden ser planes o en vista tridimensional, on es veu millor la composició. Es veu que el conjunt de totes les lletres inclou un total de 1.434 productes, que si els haguéssis de comprar costarien més de 125.000 euros.

La tipografia, que funciona amb Windows i amb Mac, és la resposta d’Ikea i la seva agència digital als nombrosos mems que circulen per la xarxa amb imatges creades amb el simulador de sofàs d’Ikea, que molts internautes han fet servir per crear construccions a l’estil de jocs com el SimCity.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.