fbpx

Telefónica reforça la seva xarxa mòbil a la costa catalana durant l’estiu

telefónica-reforç_xarxa_estiu
Girls using digital tablet on blanket at beach

También puedes leer este artículo en: Español

Els usuaris cada vegada consumeixen més dades mòbils i l’increment més gran registra cada any a l’estiu, especialment a les zones turístiques on augmenta la població. Per a fer front a aquesta demanda, Telefónica ha invertit aquest any a Catalunya 8,3 milions d’euros en ampliar la capacitat de les seves centrals i millorar la cobertura de la seva xarxa mòbil.

La companyia ha reforçat la xarxa mòbil de 458 municipis: 94 se situen a Barcelona, 169 a Girona i 195 a Tarragona. Així mateix, Telefónica també ha instal·lat 23 nous emplaçaments repartits per la costa gironina i tarragonina. El servei millorarà en poblacions com Barcelona, Calella, Castelldefels, Cubelles, Mataró, Sitges i Vilanova i La Geltrú, al litoral de Barcelona; La Bisbal d’Empordà, Blanes, Calonge, Castell-Platja d’Aro, Figueres, Pals, Roses, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar i Vilobí d’Onyar; a Girona; i Calafell, Cambrils, El Vendrell, Reus, Salou, Tarragona, Vandellòs i L’Hospitalet de L’Infant i Vila-seca, a Tarragona.

Telefónica porta treballant des de finals de l’any passat per a reforçar la capacitat de les estacions de telefonia a Catalunya de cara a proporcionar una cobertura de màximes garanties durant el període estiuenc. Així mateix, s’ha aplicat una parametrització especial a tots els emplaçaments relacionats amb les majors acumulacions de turistes. Aquestes actuacions permetran el reforç de 4G en banda de 800 MHz i la densificació de l’empremta de 4G en banda de 1.800 i 2.600 MHz. A més a més, Telefónica ha ampliat la capacitat de gestió del tràfic de trucades i de dades a través de l’ampliació d’equips i de llicències, complementat amb una adequació i optimització de l’espectre. L’objectiu d’aquest pla de reforç de les infraestructures és optimitzar la cobertura mòbil i millorar significativament la qualitat del servei, permetent la connexió de més usuaris. La companyia actualitza de manera contínua els seus plans de treball al territori per a millorar les connexions d’alta velocitat des dels dispositius mòbils, donat que pràcticament el 100% dels usuaris d’Internet es connecten de formar habitual des del telèfon.

Telefónica a Catalunya 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.