fbpx

La multa dels Estats Units a Facebook és la xocolata del lloro.

facebook-mark_zuckerberg

Mark Zuckerberg, encantat amb la multa de 5.000 milions de dòlars a Facebook.

El govern americà ha renyat Facebook per haver filtrat els anys 2015 i 2016 a l’empresa Cambridge Analytica dades dels usuaris que es van fer servir per influir en les eleccions que van portar Donald Trump a la Casa Blanca. I proposa multar l’empresa amb 5.000 milions de dòlars. A tu i a mi ens poden semblar molts diners, però per a Facebook són la xocolata del lloro: equivalen a un terç de la facturació trimestral, o bé al benefici de dos trimestres. L’empresa té a caixa 40.000 milions en efectiu, o sigui que no tindrà cap problema per pagar. De fet, el trimestre passat ja va provisonar una reserva de 3.000 milions per fer-ho.

Però és que a sobre, el mercat esperava que la multa fos més alta, i tan aviat es va saber l’import la cotització de Facebook a la borsa es va disparar, fent encara més rics els seus accionistes. Per això et deia que ha estat negoci rodó per a Zuckerberg i tots els seus socis.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.