fbpx

Internet de les coses, selectivitat i comprensió lectora

Albert_Cuesta, selectivitat

Ahir dimarts van començar a Catalunya les proves d’accés a la universitat (PAU) en la seva convocatòria de repesca de setembre. I resulta que una de les dues opcions que els estudiants tenien per acreditar el seu nivell de comprensió lectora en la prova de Llengua Catalana i Literatura consistia en llegir i comentar un article meu, Internet de les coses absurdes, publicat el 8 de febrer de 2018 al diari Ara.

M’ha fet molta il·lusió descobrir-ho, gràcies a L’amabilitat de la lectora Montse Sendra que m’ho ha fer saber, adjuntant a més aquesta imatge parcial de la pàgina d’enunciats de la prova:

El text és un recull d’objectes domèstics suposadament intel·ligents que potser no calia connectar. La versió amb enllaços a la majoria dels productes mencionats és aquí, en aquest mateix blog.

Confesso que em queda la curiositat de saber quines van ser les preguntes sobre el meu text que els alumnes havien de respondre, i sobretot, quins resultats van obtenir. Confio haver ajudat algun d’aquests estudiants a començar la seva carrera universitària.

Actualització: la mateixa lectora m’ha fet arribar (gràcies) l’enllaç a l’examen complet (PDF). Després de llegir-lo encara estic més aclaparat, perquè l’altra opció d’autora per triar és la de Mercè Rodoreda. I ara encara tinc més interès per conèixer les respostes dels estudiants a les preguntes.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.