fbpx

Una nova eina per comprovar la seguretat de les vostres contrasenyes.

password, google, gestor_contrasenyes_google

Google ha obert al públic la pàgina passwords.google.com, on podeu consultar dues coses sobre les vostres credencials digitals. Per una banda, si alguna vegada han estat filtrades com a conseqüencia del robatori de dades d’alguna web. I per l’altra, a quines webs i aplicacions esteu fent servir la mateixa contrasenya, una pràctica que mai ens cansarem de recordar que representa un risc.

Google pot oferir aquest servei precisament gràcies a que molts usuaris, per no dir la majoria, accepten que el seu navegador o el seu telèfon recordin les contrasenyes, per no haver de tornar-les a escriure. En realitat és millor no acceptar-ho i fer servir un gestor de contrasenyes com LastPass o 1Password, però pitjor és res.

I si us cal algun incentiu per no repetir contrasenya a més d’una web, penseu que no es pot confiar ni tan sols en els administradors de les pàgines on entreu. Precisament acaben d’enxampar un antic programador de Yahoo que havia desxifrat les contrasenyes de 6.000 usuàries per poder accedir a les seves carpetes de fitxers buscant imatges i vídeos de contingut sexual. I és que el punt més feble de la ciberseguretat són sempre els humans.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.