fbpx

Apple retira una aplicació mòbil perquè la fan servir els manifestants de Hong Kong.

apple-App_store

Com heu anat explicant, el govern de Hong Kong ha prohibit als ciutadans que portin mascareta quan surtin a manifestar-se, segurament perquè a la policia li costa identificar la gent si no es veu tota la cara. Fa una estona he vist per la tele que els manifestants s’han passat la prohibició pel folre, i s’han posat mascareta fins i tot els que abans no en portaven.

En canvi, el que no podran fer servir molts manifestants de Hong Kong és l’aplicació mòbil HKMap, un mapa dinàmic amb què la gent s’avisa en temps real d’on hi ha patrulles i cotxes de policia, pisos segurs i estacions de metro tancades. Això afecta els manifestants que tinguin iPhone, perquè Apple ha retirat l’aplicació de l’App Store al·legant que afavoreix una activitat ilegal, concretament esquivar les forces de l’ordre.

L’explicació no s’aguanta gens, perquè a la mateixa App Store hi ha altres aplicacions, com el navegador Waze, que no només fan d’avisador de radars de carretera, sinó que permeten els conductors notificar sobre la marxa la presència de controls de carretera.

Per si algú vol veure com funciona HKMap, de moment segueix disponible a la Play Store per a mòbils Android i també es pot fer servir a la web Hkmap.live, que sempre és la millor manera d’evitar que les botigues d’aplicacions bloquegin el teu contingut.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.