fbpx

La criptomoneda de Facebook es desinfla.

facebook_criptomeoneda_libra

Sembla que Libra, la divisa digital impulsada per Facebook i que havia de començar a funcionar l’any que ve, no ho tindrà fàcil per arribar a fer-se realitat. Primer el Congrès dels EUA va demanar a l’empresa de Mark Zuckerberg que suspengués el desenvolupament dins que ells s’hagin mirat bé les implicacions. Divendres, els governs de França i Alemanya van acordar blocar l’entrada en servei de Libra, amb una declaració conjunta que “cap entitat privada pot reclamar el poder monetari, que és inherent a la sobirania dels estats”.

Però el símptoma principal de que Libra té un futur més aviat magre és que se’n comencen a desmarcar algunes de les 28 empreses del sector financer tradicional que li donaven suport. Concretament, tant Visa com Mastercard han comunicat que s’estan repensant la seva participació al consorci Calibra, promotor de la criptomoneda. I PayPal ja ha confirmat que es retira d’aquest consorci, una mesura especialment sagnant perquè David Marcus, el responsable del projecte Libra dins de Facebook, havia estat president de PayPal.

Fa pocs dies, Mark Zuckerberg ja va reconèixer que els reguladors financers internacionals eren reticents a acceptar una criptomoneda que amenaça la seva sobirania monetària, però confiava que se’n sortirien. Per aconseguir-ho, haura d’aclarir molt bé com pensen evitar que Libra serveixi per a blanquejar capitals i per a finançar activitats delitives.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.