fbpx

Troben un forat de seguretat a Signal, el xat de mòbil de moda.

signal

Fa dies que s’observa un degoteig constant de noves altes d’usuaris catalans a Telegram i Signal, dos serveis de xat per mòbils que el públic considera més fiables que el popular WhatsApp de cara a possibles disturbis o situacions de conflicte post-sentència.

I no ho són?

Depèn del que consideris fiable. Més que WhatsApp sí que ho són, perquè les comunicacions amb Telegram o Signal no deixen rastre en els servidors de Facebook, que ja sabem que són un colador. Però segueixen tenint defectes, com el de dependre del número de mòbil com a identificador d’usuari. I fins i tot Signal està subjecte a forats, ni que siguin per error: fa uns dies, l’equip de ciberseguretat de Google va descobrir un defecte de Signal que permetia trucar a un altre usuari per activar el micròfon del seu mòbil amb Android sense que ell en fos conscient i escoltar tot el que deia. És un defecte idèntic al que va patir fa uns mesos l’aplicació FaceTime d’Apple. Tant aquell com el d’ara a Signal han estat ja corregits, però convé tenir present que l’aplicació perfectament invulnerable no existeix.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.