fbpx

Twitter es disculpa per haver fet mal ús dels números de mòbil dels usuaris.

twitter

Molts usuaris de xarxes socials tenim activada la que s’anomena l’autenticació de dos factors, que consisteix en que quan fas algun canvi al teu compte l’has de confirmar introduint un codi que el servei t’envia per SMS al mòbil. Doncs ara Twitter ha reconegut que ha estat fent servir aquests números de telèfon per personalitzar la publicitat que veiem, malgrat que els usuaris només li havíem proporcionat els números només per reforçar la seguretat dels nostres perfils.

Twitter s’ha disculpat, assegura que va ser per error i que des del 17 de setembre ja no ho està fent. Però no ha indicat quants usuaris s’han vist afectats, ni explica per quin motiu ha decidit fer-ho públic ara. En tot cas, si ens creiem les explicacions de Twitter, el cas no seria tan greu com el de Facebook, que fins fa pocs mesos va estar fent servir intencionadament els números de mòbil dels usuaris per personalitzar els anuncis.

Sigui com sigui, està clar que donar el teu número de mòbil a qualsevol xarxa social és una mala idea.

@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.