fbpx

Els cursos de mecanografia tenen els dies comptats: teclegem gairebé tan ràpid al mòbil com a l’ordinador

Fa dotze anys, quan van sortir els primers smartphones amb pantalla tàctil, tots varem dubtar que escriure amb aquells teclats virtuals fos gaire còmode. Però amb el temps hem anat agafant pràctica: els usuaris que teclegem amb els dos polzes ja ho fem a una velocitat mitjana de 38 paraules per minut. Encara és un 25% menys que les 51 paraules i mitja per minut que s’assoleixen de mitjana amb els deu dits amb un teclat d’ordinador, però els autors de l’estudi d’on surten aquestes dades, fet observant 37.000 voluntaris, s’han declarat molt sorpresos per la poca diferència que hi ha entre un sistema i un altre.

Cal dir que la velocitat d’escriptura al mòbil també ha millorat gràcies a les aplicacions de teclat predictiu, que a partir del teu historial et corregeixen l’ortografia i pronostiquen la paraula següent que vols escriure.

L’experiment també diu una altra cosa que no segurament no et sorprendrà: els joves escriuen més ràpid. Els usuaris d’entre 10 i 19 anys assoleixen 10 paraules per minut més que els de 40 anys. Els més ràpids arriben a les 80 paraules per minut.

Els oients que tinguin curiositat per saber com de ràpid escriuen amb el mòbil, poden fer el mateix test de l’estudi, anant amb el seu mòbil a l’adreça http://typingtest.aalto.fi.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.
ingtest
@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.