fbpx

Acusen Apple i Google de col·laborar amb el govern xinès per aturar el tsunami de protestes a Hong Kong.

HKmap.live

Divendres passat explicàvem que Apple havia retirat de l’App Store l’aplicació per a iPhone Hkmap.live, que els manifestants de Hong Kong fan servir per avisar-se entre ells de la presència de patrulles de policia. Al dia següent l’empresa va fer marxa enrere i la va restaurar discretament per a descàrrega. Però ha durat poc: ahir dijous Apple va tornar a retirar HKMap.live de l’App Store, i aquesta vegada acompanyant-lo d’un comunicat intern de Tim Cook al personal d’Apple explicant que ho han fet perquè l’aplicació infringia la llei xinesa, aixecant un intens debat amb especialistes legals dient que no s’ha demostrat cap dels motius que Cook aporta per a la retirada de Hkmaps.

Però Apple no és l’unica empresa que sembla cedir a les pretensions del govern xinès.

No. Google també ha retirat una aplicació, en aquest cas per a Android. Es tracta del joc Revolution of Our Times, on l’usuari assumeix la personalitat d’un manifestant de Hong Kong. Segons Google, el títol vulnera la norma que prohibeix aplicacions que es beneficiin de conflictes o esdeveniments tràgics. Ves que no sigui també perquè el creador del joc s’ha compromés a donar el 80% dels ingressos per anuncis al fons de defensa legal dels manifestants detinguts.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.