fbpx

L’ombra digital del govern xinès és allargada.

tiktok

I tant, i no afecta només a les aplicacions que es fan servir en territori xinès, sinò a tot el món. És sabut que els serveis d’espionatge xinesos sabotegen la presència a internet de les nombroses comunitats de xinesos crítics amb el règim que hi ha escampades pel món. I a TikTok, l’aplicació xinesa més popular ara mateix al món, no hi trobareu vídeos sobre les protestes de Hong Kong encara que la feu servir fora de Xina.

Les eines digitals són molt poderoses en mans de la ciutadania i per això el poder intenta manipular-les. Aquí ho vàrem comprovar fa dos anys pel referèndum de l’u d’octubre. I la setmana que ve, quan surti la sentència del judici del Procés i si es desferma l’anomenat Tsunami Democràtic, potser veurem funcionar eines semblants a les que fan servir a Hong Kong.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.