fbpx

Poden arribar a tombar el Telegram de Tsunami Democràtic? Doncs no serà fàcil…

tsunami_democratic

Albert, fins on tu has pogut comprovar… què està afectat i què no de Tsunami Democràtic?

El que ha tancat Github per atendre la reclamació judicial espanyola és estrictament el repositori -la carpeta, per entendre’ns- on el Tsunami guardava fins avui les dues versions de l’aplicació mòbil. En canvi, segueixen obertes les pàgines web informatives i les de descàrrega pública de l’aplicació. Tot i que les grans operadores espanyoles hi han blocat l’accés, hi ha nombrosos procediments per arribar-hi igualment, des d’aplicacions VPN de xarxa virtual fins al mateix traductor de webs de Google. Fins i tot s’hi arriba normalment des de les connexions fixes de grans empreses que contracten la seva connectivitat a majoristes internacionals. Total, que més que un blocatge sembla un colador.

Estem amb un altre episodi dels que estem acostumats del gat i la rata? Veure com s’obre un domini que et tanquen, depsres obrir-ne un altre que es un mirall… això fins quan pot durar?

Eternament. D’entrada, al mateix Github estan sortint com a bolets rèpliques del repositori original que han tancat. I a sobre, l’aparell judicial espanyol ha caigut en un efecte Streisand de manual, perquè amb l’intent d’amagar l’aplicació del Tsunami només ha aconseguit fer-la encara més visible. Avui no en parlen només webs internacionals de tecnologia tan populars com TechCrunch, sinò mitjans generalistes com Vice i la mateixa BBC. I des d’avui Espanya apareix a la llista d’estats que han reclamat a Github que retiri contingut, compartint aquest dubtós honor només amb Rússia i la Xina.

Ara mateix Tsunami Democràtic te gairebé 400 mil inscrits al seu canal de Telegram. Aquest canal, que només es per rebre informació, també el poden tancar?

No només per rebre informació: Telegram també és una de les vies per descarregar l’aplicació mòbil. I respecte a tancar-lo, ho veig poc probable. Segur que han rebut o no la mateixa petició judicial que Github, però si procedeixen com és habitual, dubto molt que l’atenguin. Probablement caurà abans el perfil del Tsunami, que sorprenentment continua obert.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.