fbpx

Dos clàssics de l’ofimàtica negocien fusionar-se: Xerox vol comprar HP

L’empresa Xerox, fabricant d’impressores i copiadores, ha presentat una oferta formal per comprar HP, que fabrica ordinadors personals i impressores. Si l’operació es portés a terme, uniria dos gegants de l’ofimàtica tradicional, molt vinculats als documents impresos en paper, un suport que va de baixa.

Cadascuna de les dues firmes implicades té els seus propis problemes i busca la manera de retallar costos: HP va informar el mes passat que abans de tres anys acomiadarà entre 7.000 i 9.000 empleats, més del 15% de la seva plantilla de 55.000 persones. I Xerox va dir ahir que li vendrà a la japonesa Fujifilm per 2.300 milions de dòlars el 25% de participació que té en una empresa conjunta o Fuji ja és majoritària.

Segurament el més curiós és que en aquest cas seria el peix petit qui es menjaria el gros: HP val més de 27.000 milions en borsa, gairebé el triple que Xerox. HP és fruit de la divisió de l’antiga Hewlett-Packard en dues empreses, la d’informàtica empresarial i la de consum que porta amb dificultat la transició cap als mòbils i que Xerox vol comprar ara. I Xerox mai va saber rendibilitzar innovacions pròpies com el sistema de finestres i ratolí que Steve Jobs li va copiar en els Macs i després Microsoft va popularitzar amb Windows.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.