fbpx

Intel·ligència artificial contra el tràfic de dones

DeliverFund

L’ONG nord-americana DeliverFund analitza amb tècniques de reconeixement d’imatges els anuncis de sexe de pagament que es publiquen a internet per detectar si les dones que hi surten ho fan perquè són víctimes d’algun tipus d’explotació sexual. El sistema busca en les fotografies dels anuncis diversos signes de que la persona hi participa obligada: per exemple, posicions humiliants que ni tan sols una prostituta professional adoptaria, i altres marques en el cos, com cicatrius, hematomes o mossegades, que indiquen que algú les està maltractant. També identifica la mena de tatuatges amb que els proxenetes solen marcar les seves víctimes, com els que representen una corona fent referència als individus que es consideren els reis, i l’exhibició de diners en efectiu.

DeliverFund, formada per antics agents de la CIA, l’FBI, la NSA i altres cossos de seguretat dels EUA, col·labora en les investigacions de la policia sobre xarxes de tràfic de dones. Fa un any que van començar a aplicar la intel·ligència artificial per analitzar en temps gairebé real els 4.000 anuncis de sexe de pagament que es publiquen cada minut allà, i en els nou primers mesos d’aquest any han ajudat a detenir 25 traficants, 64 clients de sexe amb menors d’edat i, sobretot, a rescatar més de 50 víctimes.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.

@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.