fbpx

Videojocs a la Xina

videojocs

Hi ha qui diu que un ús excessiu de videojocs provoca addició, dèficit d’atenció i malalties visuals. A la Xina han decidit posar-hi remei per la via ràpida, limitant el temps de joc dels menors de 18 anys.

Totes les plataformes de videojocs en xarxa que funcionen a la Xina estaran obligades a imposar un toc de queda als jugadors de menys de 18 anys, que no podran jugar entre les 10 de la nit i les 8 del matí següent. Els menors tampoc podran jugar més d’una hora i mitja diària entre setmana i de tres hores els dies festius. La normativa també estableix un límit mensual de despesa en jocs de 26 euros per als usuaris d’edats entre vuit i setze anys i de 52 euros per als d’entre setze i divuit.

Aquest aspecte és interessant perquè la Xina és el mercat de videojocs més gran del món. L’any passat es van gastar gairebé 35.000 milions d’euros en jocs, una quarta part de la despesa mundial.

El govern xinès assegura que la mesura pretén “protegir la salut física i mental dels menors”. Val a dir que l’Organització Mundial de la Salut considera l’addicció als videojocs una malaltia des de jun de 2018.

Com s’ho faran per comprovar l’edat dels jugadors?

També està previst. Les empreses de videojocs en xarxa, la més gran de les quals es Tencent, hauran d’establir un sistema de registre amb el nom real, que hauran de comprovar a la base de dades d’identitats del govern.

En tot cas, la norma només afecta els videojocs en xarxa. De moment, els jocs descarregats al mòbil o a l’ordinador no es poden controlar. Això queda en mans de la familia o, si ens posem paranoics, de la delació dels veïns.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.