fbpx

Tots els dispositius que compri la Generalitat s’hauran de comunicar, al menys, en català.

devices, dispositius

El Govern ha aprovat avui un acord per impulsar el català al món digital per mitjà de la contractació administrativa. L’acord estableix que el català sigui la llengua de funcionament de les pantalles digitals i els elements d’assistència de veu dels productes i serveis tecnològics contractats per la Generalitat, i també dels seus manuals d’instruccions i altres informacions de difusió.

Això vol dir, per exemple, que si la Generalitat compra un vehicle, les indicacions de la pantalla hauran d’estar al menys en català. I si es desenvolupa un servei d’atenció ciutadana per altaveus connectats tipus Alexa, haurà de parlar al menys la nostra llengua.

Serà interessant veure com reaccionen les diferents indústries proveïdores de l’administració pública, perquè acrtualment molts productes tenen alguna mena d’interficie tecnologica. De moment, l’acord de govern contempla excepcions en la contractació si al mercat no existeixen productes que compleixin els nous requisits.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta 

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.