fbpx

Els Pirates de Catalunya diuen que Github ha aixecat el blocatge del Tsunami Democràtic en el seu repositori. Però ara ja tant li fa.

Doncs sí, perquè el Tsunami ja ha trobat altres maneres de distribuir la seva aplicació mòbil, com un canal específic de Telegram per adjuntar-la, i a aquestes alçades tothom sap com accedir a pàgines blocades judicialment. Al final, Espanya només haurà aconseguit el dubtós honor de figurar amb Rússia i la Xina a la llista pública d’estats que han reclamat a Github que bloqui l’accés al seu contingut.

També cal dir que potser Github ha aixecat el blocatge, però la majoria dels usuaris encara no ho han notat perquè les telefòniques espanyoles son menys àgils que Github i quan proves d’accedir a la pàgina encara trobes el blocatge judicial ordenat per la Guàrdia Civil. Tot plegat, un despropòsit més.

Dit això, també cal posar en el seu lloc el valor de l’aplicació del Tsunami, que potencialment promet molt però encara no sembla que s’hagi fet servir a fons: fins ara les convocatòries han estat generals i replicades per canals públics com Telegram i Twitter. Potser en el futur seran més selectives, però el tall d’autopista al Pertús va demostrar que el Tsunami té altres canals d’organització, doncs la gent i el material que hi havia a les vuit del matí a la frontera no van ser convocats amb l’aplicació pública.

I una cosa més: ahir el Tsunami va començar a demanar als ciutadans donacions per finançar les accions i la defensa jurídica dels detinguts, però han triat una plataforma de pagament amb targeta, Stripe, que les autoritats podrien intervenir judicialment per rastrejar els donants i sobretot els beneficiaris. S’entén que no hagin optat per alguna criptomoneda, perquè són més difícils de fer servir per les persones poc avesades, però ja veurem si ara aconsegueixen mantenir-se fora de l’abast del ministre Grande Marlaska.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.