fbpx

Amazon ven el triple d’altaveus intel·ligents que Google.

amazon_alexa

Entre juliol i setembre, Amazon va vendre gairebé 10 milions i mig d’altaveus connectats a la seva majordoma digital Alexa, més d’un terç dels 28,6 milions que es van despatxar al món. Molt per sota al ranquing de vendes hi ha, per aquest ordre, els models d’Alibaba, Baidu, Google i Xiaomi, tots ells amb xifres d’entre tres i quatre milions d’unitats.

Aquesta diferència ve a desmentir l’impressió de que Google li estava menjant terreny a Amazon. També es cert que Amazon ha presentat diversos models nous, com vam explicar aquí en el seu moment. Però en general, l’ecosistema d’aplicacions i serveis d’Alexa sembla més obert i complet que el de Google. Sense anar més lluny, aquesta emissora ha presentat aquesta setmana les aplicacions per escoltar l’emissió en directe de Catalunya Informació, iCat i Catalunya Música a altaveus d’Amazon, que s’afegeixen a les que ja existien per escoltar Catalunya Ràdio, la portada matinal de la Mònica Terribas i aquesta secció nostra.

De moment, però, cap dels altaveus connectats entén ordres verbals en català. D’això parlarem demà a la tarda a Girona en l’última sessió del congrés Catosfera. Si voleu venir, esteu convidats.
Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.