fbpx

Els empleats d’IBM amb ordinadors Mac rendeixen més que els que fan servir Windows.

apple, microsoft, iphone, windows

IBM ja no fabrica ordinadors, però amb una plantilla que supera els 300.000 empleats segueix sent una de les empreses de serveis informàtics més grans del món. Perquè us feu una idea, cada any proporciona 135.000 portàtils al seu personal, que pot triar de quin sistema el vol. Del mig milió d’aparells que IBM té en funcionament, el 60% fan servir Windows, el 10% Linux i el 30% Mac. I l’empresa assegura que els empleats amb ordinador Apple rendeixen més i donen menys feina al servei d’assistència tècnica: el 40% dels usuaris de Windows han demanat auxili alguna vegada, mentre que només ho ha fet el 5% dels usuaris de Mac. De fet, IBM necessita dedicar un especialista de suport per cada 242 usuaris de PC, mentre que en té prou amb un per cada 5.400 usuaris de Mac.

I no només això: es veu que els empleats d’IBM amb Mac superen les expectatives dels seus superiors en un 22% més dels casos que els usuaris de PC amb Windows, són un 17% més propicis a quedar-se a l’empresa i venen un 16% més.

Les dades les ha proporcionat IBM i la veritat és que la seva història d’amor amb els aparells d’Apple comença a ser entre embafadora i una mica sospitosa, perquè no expliquen quina mena de feines fan a l’empresa aquests usuaris de Mac ni si ja tenien un Mac a casa abans de tenir-lo al despatx. Però és irònic que l’empresa que va crear els PC sobre els quals va prosperar Windows estigui ara tan encantada amb els equips d’Apple, que havia sigut el seu gran rival.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.