fbpx

Prova pilot al Passeig de Gràcia de Barcelona en el marc de l’Smart City Expo World Congress

5gbarcelona, smart_city_expo

También puedes leer este artículo en: Español

El Passeig de Gràcia de Barcelona s’ha convertit avui en un espai dotat amb 5G on el visitant pot viure una experiència immersiva amb realitat mixta. Gràcies a unes ulleres Magic Leap (de realitat virtual juntament amb realitat augmentada), l’usuari pot visualitzar informació superposada a les imatges reals i interactuar-hi accedint a més informació o comprant productes. Aquesta nova experiència de realitat immersiva a la ciutat amb 5G és una prova pilot impulsada per 5G Barcelona juntament amb Grup MEDIAPRO i Orange, en el marc de la celebració de l’Smart City Expo World Congress.

El recorregut del projecte pilot ha inclòs punts emblemàtics del Passeig de Gràcia com La Pedrera i la Casa Batlló; hotels (Monument, Majestic, Royal); botigues (Orange, Mango, Rabat, Santa Eulàlia) i entitats (Agència Catalana de Turisme, Turisme de Barcelona, Gremi d’Hotels de Barcelona i Associació del Passeig de Gràcia). En cada punt, els visitants han pogut accedir des de les ulleres a informació d’interès com vídeos visites virtuals o catàlegs de productes, entre d’altres continguts.

“5G Interactive City”, un projecte clau pel futur del sector turístic

El pilot desenvolupat avui és una primera passa per adaptar les experiències turístiques a la nova realitat digital i als nous dispositius tecnològics, que augmentaran exponencialment les possibilitats d’oferta de contingut virtual i immersiu tant pel turista com per a la ciutadania. Així, gràcies a la superbanda ampla associada al 5G, es podran descarregar grans quantitats d’informació a gran velocitat i interactuar-hi de forma virtual i en temps real degut a la baixa latència de la tecnologia.
Segons Eduard Martín, CEO de 5G Barcelona, “l’aplicació de la 5G en entorns de ciutat permetrà generalitzar l’ús d’aplicacions de realitat virtual, 360o, internet de les coses o intel·ligència artificial. Facilitarà noves experiències immersives i personalitzades, tant per al turista com per al ciutadà i, tenint en compte que el turisme és un dels motors econòmics de Barcelona, treballar per a un ràpid desplegament de la 5G és estratègic per a la ciutat”.

El projecte “5G Interactive City” permet als visitants descobrir l’interior de monuments, botigues i entitats, veure contingut relacionat o comprar virtualment gràcies a unes ulleres de realitat mixta connectades amb 5G.  Es tracta d’una prova pilot impulsada per l’aliança 5G Barcelona juntament amb Grup MEDIAPRO i Orange

En aquest sentit, la creació de contingut específic dels diferents punts del recorregut ha estat elaborat per Mediapro en col·laboració amb les diferents entitats participants al pilot. María Carmen Fernández, directora d’Innovació de Grupo MEDIAPRO, ha destacat que “en el Grup MEDIAPRO volem participar en el desenvolupament de les ciutats del futur i els nous serveis i oportunitats que emergeixen gràcies a noves tecnologies exponencials com la 5G, que revolucionaran el sector dels continguts i la forma de gaudir-los en els nous entorns urbans”. Així mateix, també ha comentat que “la innovació és una de les palanques de creixement del Grup, que celebra aquest any el seu 25 aniversari amb una forta aposta per l’àrea de nous negocis centrats en el camp dels continguts per noves audiències: experiències immersives, els eSports, els videojocs o les produccions transmedia, entre d’altres molts projectes”.

L’experiència ha estat possible gràcies a Visyon (empresa del Grup MEDIAPRO), pionera i una de les líders mundials en el camp de la realitat extesa (realitat augmentada, virtual i mixta), que ha programat i adaptat el contingut a un dels altres elements clau del pilot: les ulleres Magic Leap, basades en la computació espacial, que permeten a l’usuari interactuar amb contingut digital projectat en el món real. Es tracta d’unes ulleres translúcides que superposen contingut digital i interactiu en el camp visual de l’usuari, fent possible una experiència única d’interacció amb monuments, entitats i comerços de les ciutats.

D’altra banda, la transmissió del projecte ha estat possible gràcies a la xarxa 5G d’Orange desplegada a la zona amb tecnologia d’Ericsson. Montse Cereza, directora territorial de Relacions Institucionals d’Orange, ha afegit que “les avançades prestacions de la xarxa 5G canviaran la forma com ens relacionem amb el món, tal com demostra aquest pilot amb el qual la nostra companyia continua provant la tecnologia per desenvolupar casos d’ús a diferents indústries, en aquest cas el turisme”.

A més, Cereza ha remarcat que “la 5G no és només una nova etapa en l’ús de dispositius mòbils. Va més enllà i ens mou cap a una era d’immediatesa i temps real, on les dades es processen en un mil·lisegon, obrint un nou camp de possibilitats. Amb experiències com aquesta podem començar a intuir fins a on podrem arribar en aquest sentit. Avui comencem amb les primeres proves pilot i tenim una clara vocació d’evolucionar i continuar enriquint la aplicabilitat de nous casos d’ús per al turisme”.

5G BARCELONA

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.